8 Şubat 2009 Pazar

Shrek ve River Plate'in transfer politikası



Dreamworks'un başarılı animasyon filmi Shrek'in River Plate'le ne ilgisi olabilir? Hemen söyleyelim: Güçlü fiziksel yapısıyla Ogre lakabını kazanan Cristian Fabbiani, El Burrito yani Eşekçik olarak anılan Ortega ve El Gato takma isimli Gallardo; River Plate'in Clausura 2009 öncesinde transfer listesinde bulunan isimlerdi. Cin Arjantin basını da Shrek filminin ana karakterlerini çağrıştıran bu lakapları yaz döneminde bol bol kullandı. Yukarıdaki fotoğrafta Ole Clarin gazetesinin zavallı Fabbiani'yi ne şekle soktuğu görülebilir.


Fabbiani'ye zavallı dememin sebebi Shrek kostümünün yarattığı sıkıntı değil. Eski Newell'slı oyuncu yaklaşık 1 aydır River'a transfer olmak için yalvarıyordu ama kötü adam Velez'in teklifi yeşil prenses Riverınkinden çok daha iyiydi ve Newell's oyuncuyu Velez'e verdi. Daha sonra olanlara inanmak ise size kalmış: Fabbiani, Velez'le sözleşme imzalamadan önce sağlık kontrolüne gitmek için yola çıkıyor. Kliniğin otoparkına geldiğinde Shrek karakterini bile şaşırtacak masalsı bir etkinin altına giriyor ve sağlık kontrolüne girmeyip eve dönüyor. Bunu duyan River yöneticileri de hikayenin mutlu sonla bitmesi adına her şeyi yapıyorlar. El Ogre bugün Riverlı...
Sıra geldi yardımcı karakterlere. River taraftarının idolosu Ortega, Apertura öncesinde Primera B ekibi Independiente Rivadavia'ya kiralanmıştı. Clausura 2008 şampiyonluğunda pay sahibi Eşekçik kulüpten ayrıldıktan sonraysa Milyonerler inanılmaz bir şekilde sonuncu olmuştu. Sezon sonra erdiğinde, futbol dünyasında sık sık rastlanan "büyük hayal kırıklığından sonra eski başarıda emeği olanın geri dönmesi" hastalığına River camiası da yakalandı ve ülkenin en zengin işinsanlarından Carlos Avila, Rivadavia'ya Ortega'nın sözleşmesini fesh edecek tazminat bedelini ödemeyi kabul etti. Birkaç güne kadar tüm Arjantin, River'da 3. El Burrito döneminin başlayacağını düşünüyordu ancak başkan Aguilar transferi veto etti. Ortega yeni sezonda Independiente Rivadavia'da kalacağa benziyor.



"River'ın topu saklayabilen ve oyuna yön verecek bir 10 numaraya ihtiyacı var." Genç yetenek Diego Buenanotte'nin sezon sonundaki bu çağrısına kulak veren River yönetimi, yukarıda bahsettiğim hastalığın bir diğer semptomuna sahip olduğunu, eski Riverlı Marcelo Gallardo'yu transfer listesine alarak gösterdi. Taraftarla arasındaki mesafe giderek büyüyen başkan Aguilar, El Muneco (Oyuncak Bebek) ve El Gato (Kedi) lakaplı oyuncunun Amerikan D.C. United'la sözleşmesini fesh ettiği duyunca harekete geçmekte gecikmedi. Büyük bölümünü sakat geçirdiği 2008'de ; 1992-1999 arasında kendisine ve River'a 4 lig şampiyonluğu ile 1 Copa Libertadores kazandıran performansını sergileyemeyen Kedi, yeni sezonda çizmelerinin üzerine Kırmızı Çizgili formayı giyecek.


Donkey (Eşek), Shrek, Puss in Boots (Çizmeli kedi) - Fabbiani, Ortega, Gallardo : Mutlu son?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder