10 Şubat 2009 Salı

Copa Libertoderes 2009 Arjantin ve Brezilya

Amerika'nın en büyük kupasında gruplar bu şekilde. İlginçtir ki 1992'den bu yana Copa Libertadores'te ciddi bir Brezilya futbolu patlaması yaşanıyor. Son 17 kupanın 14'ünde finalde en az bir Brezilya kulübü vardı ve bu finallerden 8'inde kupa Brezilya'ya gitti. Arjantin takımları ise bu sürede 6 kere kupayı müzelerine götürdüler, bulundukları 9 finalden. Kısacası Arjantinliler finaldelerse alma ihtimalleri çok yüksek.

İki ülke arasında bir büyük fark da çeşitlilik. Brezilya'da son 17 senede finale kalan 10 farklı takım varken; São Paulo, Grêmio, Cruzeiro, Vasco da Gama, Palmeiras, São Caetano, Santos, Atlético-PR, Internacional, Fluminense, Arjantin'den sadece 4 takım görebiliyoruz; Boca Juniors, River Plate, Newell's Old Boys, Vélez Sársfield. Arjantin'den 4 takım olmasına rağmen Boca 5 final ve 4 şampiyonlukla açık ara diğerlerinden önde.

River'ın tarihinin en kötü döneminde olduğunu düşünürsek Riquelme'li Boca bu sene finali Arjantin adına görecek takım olarak öne çıkıyor. Brezilya'dan ise bir tahminde bulunmak çok güç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder