4 Şubat 2009 Çarşamba

Parlayan yetenek / Kuduz Pitbull: Gary Medel



Gary Medel ismi birçoğunuza yabancı gelebilir. O'nu yakından tanıyan yetenek avcılarına göreyse 1987 doğumlu bu Şilili gencin geleceği çok parlak. Ülkesinde 2008’in en iyisi seçilen Pittbul lakaplı orta saha oyuncusu, kısa sürede Universidad Catolica ve Şili Milli Takımı’nın vazgeçilmez elemanı olmayı başardı. Medel her ne kadar defansif yönüyle övülse de, ilk A milli maçında Bolivya’ya 2 gol birden atması ofansif oyunun da parçası olabileceğinin altını çizdi. Birkaç ay önce Villarreal, Fiorentina ve Bayer Leverkusen’in ilgisini çeken “Şilili Gattuso”, bugünlerde Independiente ile anılıyor.



Medel üst düzey bir futbolcunun sahip olması gereken tüm teknik meziyetlere sahip. Ancak Avrupalı scoutlar , oyuncuyu Eski Kıta’ya getirmeye artık pek sıcak bakmıyor. Neden mi? Pitbull’un kısa futbolculuk kariyerinde başına gelenleri detaylı şekilde incelerseniz siz de bu adamla aynı kıtada olmak istemezdiniz…


25.05.2007

Kanada’da düzenlenen Dünya 20 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’na gitmeden önce Santiago gece hayatının kalbinin attığı BellaVista mahallesinde karıştığı bir diskotek kavgasında vücuduna birçok darbe aldı. Oyuncu ertesi gün milli takım teknik direktörü Jose Sumantay tarafından affedildi ve Kanada’ya götürüldü.


20.07.2007

Dünya 20 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda Şili takımıyla yarı finale yükseldi. Maçın 15. Dakikasında yerde yatmakta olan Arjantinli Mercado’ya tekme sallayarak kırmızı kart gördü. Maçtan sonra Kanada polisiyle tartışan Şili kafilesinden bir çok isim göz altına alınırken; Medel, gazetecilere vücudundaki darbeleri göstererek polisi şikayet etti. Olaydan sonra Şili ve Kanada hükümetleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.




25.08.2007

Universitario derbisinde Universidad de Chile’nin ilk golünde hatası bulunan Medel, takım arkadaşı Eros Perez ile saha içinde tartıştı. Perez’in damarına basan Medel, bunun bedelini sert bir kafa darbesi alarak ödedi. Hakemin gözünden kaçan bu olay O'nu ateşlemiş olacak ki karşılaşmanın ikinci yarısındaki 2 golüyle galibiyette önemli rol oynadı.


01.09.2007

Universidad Catolica – Deportes Concepcion karşılaşmasında Patricio Almendra’ya tükürdü ve 6 maç ceza aldı.


26.10.2007

Otomobilinin kontrolü kaybetti ve yoldan çıktı. Alkollü araç kullandığı tespit edildi. Bu olaydan sonra kulübü, oyuncunun psikolojik yardım almasını sağladı.


27.06.2008

Medel’in kız arkadaşı Fernanda Reyes, sevgilisinin kendisine şiddet uyguladığını iddia etti. Birçok televizyon programında boy gösteren Fernanda, o dönemde hamile olduğunu ve kıskançlık krizleri yaşayan futbolcunun Toulon turnuvasından döndüğünden beri son derece sinirli olduğunu belirtti. Reyes, açıklamalarından 10 gün sonra şikayetini geri çekti.


03.01.2009

Otomobiliyle kaza yaparak araçtan dışarı fırladı. Şili basını oyuncunun alkol problemini yenemediğini iddia etse de polis bunu yalanladı. Medel ambulansla hastaneye kaldırılırken “1 yıldır alkol kullanmadığını” ve “uyuyakaldığını” söyledi. Arabada büyük hasar oluştu.



06.01.2009

“Futbolcu olmasaydım ya uyuşturucu kaçakçısı ya da hırsız olurdum”.


02.02.2009

18 yaşındaki Catalina Reyes Morales, Medel’in 9. Kattaki apartman dairesinin balkonundan atlayarak/düşerek/ittirilerek hayatını kaybetti. Medel olay anında evde bulunan diğer 4 kişiyle beraber mutfakta “pizza” pişirdiklerini ve Catalina’nın balkonda olduğunu bilmediklerini söyledi. Soruşturma devam ediyor...


Medel'in karıştığı olaylardan derlenen bir video:


1 yorum:

  1. Bilgileriniz için teşekkür ederiz burun estetik

    ameliyat
    hizmetlerimiz için bizden bilgi alabilirsiniz

    YanıtlaSil