5 Şubat 2009 Perşembe

Estudiantes gruplarda



Estudiantes, 2-1'lik mağlubiyetin rövanşında Sporting Cristal'ı genç yetenek Lentini'nin tek golüyle eledi ve Copa Libertadores'te 5. grubun son takımı olmayı başardı. Maçı Justin.tv sayesinde izleyebildim ve Küçük Cadı Veron'a bir kez daha hayran kaldım. İlk yarıda etkisiz olan Estudiantes'te oyunu yönlendiren, topun Arjantinlilerde kalmasını sağlayan ve kazandırdığı frikiklerle kaleci Heredia'yi zorlayan tek isim oldu.

Maçın 70. dakikasında oyuna giren Lentini, ikinci yarıda sahaya sürülen Riverlı eski futbolcu Galvan'ın ortasına harika yükseldi ve stresli maçı çözdü. Maçtan sonra araştırdım; Lentini 1989 doğumlu ve 1.77 boyunda. Kısa, güçlü ve hava toplarında doğru zamanlamayla etkili olan bir futbolcu olarak parlak bir geleceğe sahip olabilir.

Peru takımında ise 2 isim dikkatimi çekti: 1987'li Jeickson Reyes ve 36 yaşındaki kaptan Roberto Palacios. Reyes ideal bir sol kanat oyuncusu. Hızlı, akıllı, dengeli ve transfermarkt'a göre sadece 150.000 euro. Palacios ise 90 dakika boyunca yaptığı saçmasapan prese rağmen yorulmadı. Futbolculuk kariyerinin son günlerini yaşadığına inanmak güç.



Diğer eşleşmelerde, Palmeiras Allah'ın Bolivya dağında Patosi'yi 2-0 yenerek son Libertadores şampiyonu Quito, Colo Colo ve Recife'nin grubunda yerini aldı. Meksika'daki maçta Pachuca, Uni de Chile'yi 2-1 yendi ama ilk maçtaki 1-0lık yenilgi yüzünden kupaya veda etti. Gruplara kalacak son takım, Nacional-El Nacional maçı sonrası belli olacak. Uruguay takımı Nacional ilk ayaktaki 5-0'lık galibiyetiyle tura çok yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder