4 Şubat 2009 Çarşamba

Copa Libertadores 2009 - Ön Elemeler



27 Ocak'ta başlayan Copa Libertadores ön elemelerinde bu gece ve yarın oynayacak 4 karşılaşma sonunda gruplardaki eksik yerler tamamlanacak. Copa Libertadores'i Avrupa'daki kuzeninden ayıran en büyük fark katılımcı takımların hangi gruplarda olacağının ön elemelerden önce belli olması. Bundan yaklaşık 1 ay önce; grup kuraları, fikstür ve 7 takım hariç turnuvaya katılacak ekipler belliydi.

Bu çok kıymetli 7 Libertadores hakkının ilkini, kadrosunda yabancı futbolcu bulundurmayan (Bir nevi Bilbao) Chivas Guadalajara kazandı. Aklıma gelmişken belirteyim; turnuvaya Meksika'dan katılacak 2. takımı, Meksika açılış liginden sonra oynanan ve InterLiga olarak anılan mini bir lig belirliyor.


Penarol'u eleyen Independiente (Kol) ve Venezuela temsilcisi Deportivo Anzoategui'yi başarılı bir geridönüşle saf dışı bırakan Deportivo Cuenca (Ekv) ; gruplara sonradan dahil olan 2. ve 3. takımlar oldular.


Bu gece ve yarın oynayacak 4 karşılaşma sonunda gruplardaki eksik yerler dolacak. Komik bir eşleşme olan El Nacional (Ekv) - Nacional (Uru) kapışmasında ilk maçı 5-0 kazanan Rio de la Platalılar formalite maçına çıkarken; Real Patosi(Bol)'yi 5-1'le ezen Palmeiras(Bre) skor açısından rahat olsa da 4000 metre yükseklikte sıkıntı yaşayacaktır.



Günün izlenmeye değer tek mücadelesi bence son Sudamericana finalisti Estudiantes'in Sporting Cristal'ı ağırladığı maç olacak. Peru'daki ilk maç 2-1 evsahibi takımın üstünlüğüyle bitmişti. Veron ve arkadaşları, turnuvanın ilk şokunu yaşamak istemiyorlar. Ciudad de la Plata'daki mücadele TSİ 00.30'da başlayacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder