1 Ocak 2009 Perşembe

Ischia'nın kafasındaki "Boca 2009"

Şampiyon Ischia, 2009 model Boca'yı öncelikle kaleci değişmiyle oluşturmayı düşünüyor. Carlos Ischia'nın kafasındaki kaleci tanıdık bir isim; Oscar Cordoba. Yediği "komik" gollerle Javier Garcia, bu değişimi adeta mecbur kıldı. 39 yaşındaki Cordoba 1997-2001 yılları arasında da Boca kalesini korumuştu. Bu seneler Cordoba'nın zirve yaptığı senelerdi. Bu yıllarda Boca ile Cordoba 1998 ve 2000 Apertura, 1999 Clausura, 2000 ve 2001 Libertadores, Kıtalararası 2000 kupalarını kaldırdı. 2001'de de Kolombiya, tarihinde ilk kez Copa Amerika'yı Cordoba'yla kazandı. Şimdi yine Cordoba'lı Boca'yı izleyebiliriz.

İyileşerek dönecek olan Martin Palermo ve Palacio ile ileri uçta problem gözükmüyor ama orta saha için Vargas, Battaglia ve Riquelme'nin yanına Internacional'den Guiñazú düşünülüyor.

Şampiyon Boca'nın oyuncuları çoğu takımın transfer listelerini süslüyor bu arada. Özellikle sol bek Rodriguez gidici gibi. Rodriguez dışında Datolo, Battaglia, Noir teklif alanlar. Battaglia'yı ismi açıklanmayan Londra'dan bir takım (muhtemelen Tottenham), İtalya'dan iki takım istiyor. Noir'i Brezilya'dan Internacional, Rodriguez'i Meksika ve Yunanistan'dan istiyorlar. Datolo da birden fazla teklif almış. Gidenler mutlaka olacaktır ama Boca her zamanki gibi yerlerini dolduracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder