8 Ocak 2009 Perşembe

Çimentodan iki siperlik




Bir futbol yazısı için garip bir başlık. Amacımın ilgi çekmek olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. 'La doble visera de cemento' ya da 'Çimentodan iki siperlik', Arjantin'in büyüklerinden Independiente'nin iç saha maçlarını oynadığı stadının lakabı. Güney Amerika'nın çimento kullanılarak yapılan ilk futbol mabedinin resmi adı ise Estadio Libertadores de America.

Stat, Independiente başkanı Julio Comparada'nın önerisi doğrultusunda Aralık 2006'da modernleştirilmek üzere kapatıldı ve açılış tarihi olarak 25 Kasım 2008 ön görülmüştü. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve ekonomik sıkıntılar stadın son teslim tarihini geciktirdi.



Bügün Doble Visera ıssız, Doble Visera sessiz. Açılışını 1928'de yapan stada 1 aydır işçi eli değmedi. Böyle olunca Avellenada mahallesine gidenler büyük bir gecekonduyla karşılaşıyorlar. Independienteli taraftarlar an itibarı ile takımlarının Clausura ve Libertadores maçlarının nerede oynanacağını bilmiyor. 2006 sonundan beri Racing'in Presidente Peron Stadı'nda oynayan Kırmızılar, kapanış ligi için Racing'den kira izni alamadı. Güney Amerika'nın en zorlu kupası olan Libertadores'i en fazla sayıda(7) müzesine götüren Avellenadalı Şeytanlar, bakalım içinde bulundukları bu zor durumun da üstesinden gelebilecekler mi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder