20 Aralık 2008 Cumartesi

Kasırga dindi - Kaplan diş gösterdi - Beyinsiz Boca

1990 yılından beri Arjantin'den her yıl iki şampiyon çıkıyor. 2008 Apertura(Açılış) Ligininki ise, geçen Çarşamba başlayan mini lig/playoff sonunda belli olacak. Çoğunuzun bildiği, bilmediği, bir fikir sahibi olduğu vs. gibi; istikrarlı San Lorenzo, güçlü Boca ve kedi görünümlü Tigre ligi aynı puanda bitirince; Buenos Aires halkına 40 yıl sonra bir kez daha 3'lü playoff izleme şansı doğmuştu.

Bu maçların ilkinde Ciclon(Kasırga) lakaplı San Lorenzo, Tigre'yi 2-1 yenerken; dün oynanan Boca - San Lorenzo maçı, Riquelme ve arkadaşlarının 3-1'lik galibiyetiyle sonlandı. Bu skor, playofftaki gol averajı -1'e düşen San Lorenzo'nun şampiyonluk iddiasına son verdi ve lig ortalarında şampiyon olacağına kesin gözüyle bakılan kırmızı-mavili takıma ağır bir darbe vurdu.

Ciclon'da dün kırmızı kart gören Bergessio ve Aguirre, Clausura 2009'un ilk maçında yerlerini alamayacaklar. Aklıma gelmişken yazayım; Aguirre bu sezon çektiği sert şutla masum bir güvercini öldürdü. Çok mu ani oldu? Mea Culpa.

Boca cephesinde herkes mutlu. (Güvercin öldüğü için değil; o güvercin yanlış zamanda yanlış yerde bulunuyordu, unutun güvercini.) Sudamericana Kupası'ndan elendikten sonra ligde alınan üst üste galibiyetlerle takımlarının playoff hakkı kazanması ve uluslararası alanda başarısız olan River'ın Apertura'da da sonuncu olması Bosterolar'ın moralini yüksek tutuyor. Cenevizliler'in bulutların üzerine çıkmalarının önündeki tek engel ise Çarşamba sabahı oynanacak ve NTV'nin naklen vermesini umduğum Tigre maçı.

Futbolculuk döneminde Boca formasıyla Libertadores Kupası'nı kaldıran Diego Cagna; bugün Tigre'nin başında ve +2 averaja sahip Boca önünde en az 2 farkla kazanmak zorunda. Cata Diaz'ı Getafe'ye sattıktan sonra bir türlü düzelmeyen Boca defansı, Avrupalı scoutların maça ilgisinden haberdar Tigreli aç oyuncular önünde sıkıntılı anlar yaşayabilir. Son olarak, takımın beyni Riquelme'nin dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesi Tigre açısından sevindirici, O'nun uzun paslarına bayılan Palacio için ise son derece trajik bir gelişme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder