18 Aralık 2008 Perşembe

Bienvenudos / Bem-vindos / Hoş geldiniz


Blog ismi dev bir klişe olabilir. Açıkçası umrumda ya da umrumuzda değil. (1. tekil ve çoğul şahıs arasında gidip gelmeye bir kaç gün daha devam edebilirim; kişilik çatışması yaşadığım ya da ismimin Fatih Terim olması nedeniyle değil, tamamen bürokratik sebeplerden)

İspanyolca, Portekizce ve Türkçe lisanlarını kullanarak sizleri 32 dişiyle karşılayan yazı başlığı, "Gaël" klişemizle birleşince; blogun içerik potansiyelini ve kuruluş amacını ortaya çıkarıyor. Güney Amerika'da 9 ülkede yaklaşık 130 milyon kişi İspanyolca, asi kardeş Brezilya'da ise 190 milyonluk nüfusun %70'i Portekizce konuşuyor. "Güzel Türkçe'miz" ise Güney Amerika futbolunu blog ziyaretçilerine sunmanın belki de tek aracı.

Arjantin, Uruguay (Homer Simpson'ın deyişiyle U r Gay), Brezilya, Bolivya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Paraguay, Peru'da en çok sevilen spor futbol. Chavez'in ülkesi Venezuela'da ise beyzbol ön plana çıkmakta. Bloğun kapsamasını düşündüğüm Arjantin ve Brezilya liglerinin, Avrupalı atalarınınkilerinden pek aşağı kalır yanı yok. Eğer 3. bir lig seçilecekse, bunun Orta Amerika ülkesi Meksika'dan olması mantıklı. Nedenini ise ilerleyen günlerde açıklayabilirim(iz).

Arjantinli ve Rosario Central taraftarı Ernesto Guevara; Küba Devrimi'nden sonra annesine "Burada kimse rugby ve futbol sevmiyor. Ve beyzbol da hoşuma gitmiyor. Bir kaç santranç maçı ya da balık avlamak dışında kaçamak yapamıyorum." demiş. Buradaki kilit kelime "kaçamak". Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder